Om oss

Produktion av Hot 2000

Vår historia

ITEK AB startades av Karl-Magnus Öjersson och Bertil Larsson.Vi två har jobbat tillsammans som anställda i ett större företag under många år och bland annat utvecklat produkter för funktionsnedsatta bilförare och passagerare.

2012 kände vi att det var dags att starta företag, vår ambition var och är att hjälpa andra företag med att utifrån en idé eller ett behov utveckla och leverera en färdig produkt. Vi tog i detta skede över utvecklingsavdelningen på företaget där vi varit anställda, både lokaler och inventarier.

Vår kundbas var framförallt företag inom bilanpassningsbranschen men vi har även konstruerat och byggt kompletta servostyrningar till Honda Sverige för ATV maskiner, maskiner för textil industrin mm. 2013 flyttade vi in i nybyggda lokaler i Kinna, fortsatte jobba enligt vårt motto:

 

Från idé till färdig produkt.

Någon gång under 2015 fick vi lite av en slump, kontakt med Hot Screen första gången. Hur som helst så blev vi introducerade i en för oss helt ny värld, transfertryck, värmepressar. Vi fick ett uppdrag att utveckla en värmepress för industriellt bruk, Så föddes HOT 4000.

Vi gjorde i första läget 3 st maskiner, sedan har det tickat på och vi har vidareutvecklat denna maskin och tillverkat ett större antal. Nu när vi började känna oss hemma i värmepress branschen, fördes en dialog med Hot Screen om att utveckla en ny mindre maskin med proffsprestanda, nya Hot 2000.

Vi gjorde prototyper och gick vidare med en större produktion. Samarbetet med Hot Screen blir mer och mer intensivt, under våren 2019 förvärvade Hot Screen koncernen ITEK AB, senare under året knyter vi serviceuppdraget gällande värmepressar till ITEK AB. I samband med detta anställs Martin Elmquist som servicetekniker.

I dagsläget är vårt huvudfokus att utveckla, tillverka värmepressar och kringutrustning till dessa samt sköta serviceuppdraget gällande maskiner.

Tillverkning av Hot 2000

Boka service

Fyll i formuläret nedan för att boka service på din värmepress

Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse på sidan.